Werkwijze concept bouwen

De kracht van het concept ligt in het principe: 'keep it simple'.

U maakt een keuze uit de verschillende woningtypes. Op basis van deze woningkeuze worden alle wensen, maten, materialen, afmetingen en aanvullende wensen in het geavanceerdere software pakket ingevoerd. Vanuit het systeem volgt een gespecificeerde offerte voor de realisatie en tevens alle detailtekeningen voor de vakmensen die in de fabriek de onderdelen gaan fabriceren.

Als de keuze voor het woningtype gemaakt is, wordt dit bij de gemeente ter goedkeuring voorgelegd. Als de gemeente akkoord geeft kan het volledig geautomatiseerde productieproces gestart worden.

De bouwonderdelen van de complete woning worden gefabriceerd. Naast de wanden worden zelfs bij de dakkapellen, serre en erkers de kozijnen ingebouwd. Ook de dakranden zijn kant en klaar afgewerkt. Wanneer alle onderdelen klaar zijn, wordt de complete woning als bouwpakket geleverd op de bouwplaats.

Voordelen van concept bouwen

 1. Luchtdichtbouwen

  Een groot deel van onze warmte in de woning ontsnapt via naden en kieren naar buiten. Daarom is luchtdichtheid belangrijk, naast ventilatie. De prefab elementen zijn gegarandeerd luchtdicht doordat de luchtdichting tussen het binnen- en buitenframe niet beschadigd kan worden, niet in de fabriek, maar ook niet op de bouw. Het industrieel proces is KOMO gecertificeerd.

 2. Snelheid

  De woning wordt in de fabriek volgens tekening gefabriceerd en voorbereid, waardoor de woning in een paar dagen tijd water- en winddicht gebouwd kan worden. De korte bouwtijd komt de kwaliteit van de woning alleen maar ten goede.

 3. Buitenschil

  Wij bieden de mogelijkheid voor elk type gevelafwerking, van de traditionele metselsteen tot een moderne stucgevel. We passen de buitenafwerking aan de wens van de opdrachtgever.

 4. Betonnen verdiepingsvloer

  Het gebruik van betonnen vloeren zorgt voor vele mogelijkheden. Een overspanning van 10 meter is met gemak te realiseren.

 5. Bouwbesluit/passief

  De standaard isolatiewaardes van de woningen zijn voor de wand Rc=5.6 en voor het dak Rc=6, hiermee is passief bouwen mogelijk.

 6. Kunststof ramen en deuren

  Alle woningen worden standaard voorzien van kunststof ramen, deuren en kozijnen. Deze passen perfect bij het type woning en voldoen aan de strengste eisen op het gebied van de bouwnormen.

 7. Ontzorging

  Als u kiest voor 1 van de 10 woningtypes regelen wij alles, van a tot z, of het nu gaat om een architect, calculator of adviseur voor de verschillende materialen. Denk aan bouwtekeningen, werkvoorbereiding, milieutoetsingen, EPC- berekeningen, daglichtbepaling tot de vergunningsaanvraag. Daarnaast kunt u in de showroom van onze bouwpartner/leverancier altijd terecht voor de juiste keuze m.b.t. alle ruw – en afbouwmaterialen.